COSTA BLANCA

Costa Blanca

De Costa Blanca is een populaire kuststreek in Spanje, gelegen aan de oostkust van het Iberisch schiereiland. De naam Costa Blanca komt voort uit het feit dat men in deze streek vroeger een zeer intensieve teelt van amandelbomen kende. De naam ‘witte kust’ slaat op de witroze kleur van de bloesem van de amandelbomen. Tegenwoordig is de amandelteelt voor een groot deel verdwenen in de regio. Onder de massa leeft het idee dat de naam slaat op de kleur van de stranden of van de witte woningen die je in redelijk wat dorpen terugvindt. Hoewel de stranden van Benidorm, het Levante strand en het Poniente strand, zeker tot de witste stranden van Spanje behoren heeft dit niets te maken met de naam Costa Blanca.
De regio begint in het zuiden bij Torrevieja en strekt zich uit tot aan Gandia in het noorden. De Costa de Valencia en de Costa del Azahar die ten noorden van de Costa Blanca liggen en tot aan de plaats Vinaros lopen worden ook vaak tot dezelfde regio gerekend. Officieel houd de Costa Blanca boven Gandia echter op. Langs de Costa Blanca liggen enkele zeer bekende en populaire badplaatsen. Het allerbekendst is Benidorm, de toeristenhoofdstad van heel Spanje. Na Londen en Parijs telt Benidorm het hoogste aantal hotelbedden van Europa. Kenmerkend is de bouwstijl: enorm veel hoogbouw. Meer bescheiden badplaatsen langs de Costa Blanca zijn Denia, Javea, Moraira, Calpe, Altea en Torrevieja.
De Costa Blanca is niet alleen populair als zomerzon bestemming. Ook in de wintermaanden trekken vooral Belgen, Nederlanders en Duitsers naar deze op dat moment relatief warme streek om de overwinteren. De stad Benidorm heeft hierdoor de reputatie dat het in de winter een bejaardenoord is. Wie geen zin heeft in massatoerisme maar wel van het aangename klimaat van de Costa Blanca wil genieten zijn er nog voldoende bergdorpjes te vinden waar de authentieke Spaanse sfeer nog heerst. In een bescheiden badplaats zoals Moraira is het wel het toerisme dat de de sfeer in

Reizen naar de Costa Blanca

Met het vliegtuig kun je vliegen naar Alicante (zuiden van de Costa Blanca) of Valencia (ten noorden van de Costa Blanca). Als je naar Alicante vliegt kun je kiezen uit Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven als vertrekluchthaven.
De afstand Nederland-Costa Blanca is met de auto afhankelijk van de gekozen route en de vertrekplaats in Nederland ongeveer 1900 tot 2200 kilometer. De 2 belangrijkste routes zijn via Luxemburg-Metz-Lyon-Orange-Montpellier-Barcelona-Valencia via de A31, A7, A9 en AP7 of Lille-Parijs-Vierzon-Clermont/Ferrand-Narbonne-Barcelona-Valencia via de A1, A10, A71, A75, A9 en AP7. Beide routes leiden over tolwegen en kunnen in het hoogseizoen erg druk zijn.

MEER NIEUWS OVER ROYAL RESIDENCE LIFESTYLE

Costa Blanca

Excellent Maastricht MECC
Villa Maribel Altea
Bouwperceel Spanje

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA